Media

Jaaroverzicht 2016 : september

TCB-directeur Adriaens is van mening dat er voor Bonaire volop kansen liggen toeristen aan zich te binden. Volgens Adriaens is de toerist steeds meer op zoek naar betekenisvolle en authentieke ervaringen.
Jaaroverzicht 2016 : september

TCB-directeur Adriaens is van mening dat er voor Bonaire volop kansen liggen toeristen aan zich te binden. Volgens Adriaens is de toerist steeds meer op zoek naar betekenisvolle en authentieke ervaringen.

Door Harald Linkels

In het kader van het onderzoek Drum, waarbij de verdachten worden opgespoord van de woningoverval bij Sabadeco die het leven heeft gekost aan politieagent Ferdindand Bakx, houdt de politie 5 nieuwe verdachten aan in een woonhuis in Belnem. Alle 5 verdachten hebben de Venezolaanse nationaliteit.

Bonaire moet op korte termijn een eigen luchtvaartmaatschappij nastreven, ofwel een ‘home carrier’ die vanaf de luchthaven op Bonaire opereert. Dat zegt Michael Nicolaas, directeur van de Bonaire International Airport (BIA).

Partido Democratico Boneriano (PDB) eilandsraadslid Robby Beukenboom zegt de economische plannen van het MPB/Raphaela/Bernabela veel geschreeuw en weinig wol te vinden. “Er wordt heel veel gepraat en veel gezegd, maar de concrete actie zien wij nog niet zo”, zegt Beukenboom.

De Toursim Corporation Bonaire (TCB) maakt bekend dat in de periode van januari tot en met juni van dit jaar een groei is gerealiseerd van zo’n 8% uit de twee belangrijkste markten van het eiland: de Verenigde Staten en Europa.

Rocargo

Drie van de verdachten die die zijn aangehouden in verband met het onderzoek naar de woningoverval met dodelijke afloop worden overgebracht naar de gevangenis op Aruba.

De Politie houdt een man aan die twee vuurwapens bij zich blijkt te hebben. De man toonde raar rijgedrag, wat voor de agenten aanleiding was hem aan te houden.

De vakbond Fedebon zal de werknemers van Kooyman Bonaire gaan vertegenwoordigen. Dat is de uitkomst van een referendum dat onder auspiciën van de Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van de RCN onder de medewerkers werd gehouden.

Het nieuw te openen Courtyard by Marriott nabij de Flamingo Airport houdt samen met de directie Samenleving & Zorg een informatieochtend in het sportcomplex aan de Kaya Nieuwe Amsterdam om in contact te komen met potentiele medewerkers voor het hotel. Er komt een paar honderd man op de bijeenkomst af.

Toeristen mogen van TCB-directeur Maurice Adriaens, die toch besloten heeft op Bonaire te blijven, van alles doen. “Ze mogen zelfs helpen met bomen planten” aldus Adriaens, die zegt dat de toerist steeds meer op zoek is naar ‘betekenisvolle ontspanning’. De TCB viert deze maand ook haar 25-jarig bestaan.

Een auto met 3 inzittenden slaat nabij Karpata over de kop. Het ongeluk vindt plaats tegen 7 uur in de ochtend en is zo ernstig dat de brandweer er aan te pas moet komen om de inzittenden uit het wrak te bevrijden.

De Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) kondigt aan een nieuw complex te gaan bouwen op Bonaire, van waaruit aan cliënten zorg en ondersteuning kan worden verleend.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo