Ondernemen & Bedrijven

KvK Bonaire versterkt kennis en vaardigheden ondernemers

kvk

KvK neemt nieuw trainingslokaal aan de Kaya Amsterdam in gebruik

Kralendijk – De Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) houdt zich onder andere bezig met het continue bevorderen van het ondernemerschap en versterken van de kennis en vaardigheden van ondernemers, wat een belangrijke voorwaarde is voor de gewenste economische groei op Bonaire. Met dit doel voor ogen organiseert de KvK met grote regelmaat cursussen, trainingen en workshops voor de Bonairiaanse ondernemers. In dit kader werden er op 25, 26 en 29 februari drie succesvolle workshops gehouden in de trainingsruimte in het gebouw van de KvK aan de Kaya Amsterdam 23. Deze grote, nieuwe zaal maakt  het organiseren van workshops en trainingen een stuk eenvoudiger. De bedoeling is om vaker korte trainingen te organiseren zodat de ondernemer kan deelnemen zonder al te lange tijd afwezig te zijn van zijn bedrijf of werk.

De KvK Bonaire is een dynamische organisatie die staat voor actie met de focus op meer en betere commerciële activiteiten. Zoals hierboven aangegeven heeft de KvK in februari drie workshops georganiseerd. De workshop ‘Samenwerking, de sleutel tot succes’ werd verzorgd door Teamspirit. Bij deze training hebben de ondernemers geleerd hoe ze meer uit hun team kunnen halen waardoor het volledige potentieel van hun medewerkers benut wordt. In de tweede workshop getiteld ‘Ondernemen op Bonaire’ die gegeven werd door PWC kregen de deelnemende ondernemers informatie over wat er fiscaal op hen afkomt als ondernemer op Bonaire, zoals loon- en inkomstenbelasting en andere belangrijke BES fiscale regelingen. De derde workshop ‘Qredits microkredieten’ werd verzorgd door Qredits die liet zien hoe een ondernemingsplan digitaal in elkaar gezet wordt via hun website www.qredits.com en hoe een bedrijfsfinanciering aangevraagd wordt.

In totaal hebben 95 personen meegedaan met de workshops. De deelnemers hebben goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onderling te netwerken, wat zeker zijn voordelen heeft in de ondernemerswereld. Opmerkelijk is dat er meerdere financieringsaanvragen binnen kwamen bij Qredits, nadat er uitgelegd werd hoe dit moet gebeuren. Afgaande op alle reacties en feedback die de KvK kreeg kan de organisatie terugkijken op drie zeer succesvolle workshops! In de maand maart organiseert de KvK wederom workshops met andere onderwerpen. Ondernemers die meer kennis willen opdoen op een bepaald gebied of die hun commerciële vaardigheden willen uitdiepen, kunnen een mailtje sturen naar de KvK, emailadres bis@kvkbonaire.com en wij zullen ons inspannen om workshops met relevante thema’s te organiseren. De KvK verzoekt iedereen om haar facebookpagina ‘Bonaire Chamber of Commerce & Industry’ leuk te vinden om zodoende op de hoogte te blijven van alle KvK-activiteiten waaronder de data van de komende workshops.

Deel dit artikel