Veiligheid & openbare orde

Verdwaald op Klein Bonaire

Foto Klein Bonaire | We Share Bonaire

Verdwaald op Klein Bonaire
Op dinsdag 17 november is omstreeks 17:00uur een melding gedaan van een vermissing. Het ging om een man en een vrouw van rond de 30 jaar, die op die dag met de watertaxi in de middag uren afgezet waren op Klein Bonaire.
Op het afgesproken tijdstip van ophalen, was het stel niet aanwezig op de afgesproken vertreklocatie. Hierna heeft de watertaxi alarm geslagen en is de politie in samenwerking met de Coast Guard direct een zoektocht gestart. De Coast Guard Helikopter en Stinapa hebben hierin assistentie verleend.

Op een gegeven moment was er telefonisch contact, terwijl het stel zich nog op het eiland bevond, waarna ze later met behulp van GPS gevonden zijn. Het stel zat midden op Klein Bonaire op een locatie die moeilijk te bereiken was, vanwege de begroeiing. Hierdoor heeft het ruim twee uur geduurd voordat de politie het paar kon bereiken. Omstreeks 1:30uur is het gelukt om het koppel weer veilig naar Bonaire te brengen. Doordat ze urenlang niets te drinken hadden, waren ze uitgedroogd. Zij zijn direct door de ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Rocargo
Deel dit artikel