Veiligheid & openbare orde

OLB focust verder op rampenbestrijding

In de week van 19-23 oktober zal nogmaals een reeks van trainingen worden gegeven op het gebied van rampenbestrijding. De keer is de groep bevolkingszorg (Oranje Kolom) aan de beurt.

De teams van de Oranje Kolom bestaan uit medewerkers uit de groep: Opvang en Evacuatie, groep Telecommunicatie, groep Openbare Werken en Transport, Groep Water en Energie, Groep Publieke Informatie en groep Bestuurlijke Zaken. Voorts zullen ook leden van het Copi-team (Commando Plaats Incident), het Eilandelijk Beleidsteam (EBT) en verslagleggers worden getraind. 

Eilandsecretaris en tevens rampencoördinator Nerry Gonzalez vertelt: ,,Zoals eerder aangegeven achten we het van groot belang dat we als Bonaire goed zijn voorbereid op calamiteiten. Dit vergt nou eenmaal de nodige aandacht. De structuur en processen waarin het optreden tijdens een calamiteit plaatsvindt zijn voor ons eiland nieuw. Om die redenen kiezen we ervoor om dit soort trainingen frequent te organiseren. Niet alleen voor de ambtenaren van het OLB maar ook alle partners die in het rampenstructuur een rol spelen,  zoals onder andere politie, brandweer en ambulancedienst. We merken dat onze mensen steeds vaardiger worden als het gaat om de rampenbestrijding, dat is mooi om te zien. Het is nu een kwestie van doorpakken en verder optimaliseren’’.

 

In november van dit jaar zal er een grootschalige oefening plaatsvinden, waarbij een calamiteit wordt gesimuleerd. De opgedane vaardigheden zullen hierbij worden getoetst en geëvalueerd

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo