Economie

Toeristenbureau Bonaire bevestigt 30 dagen geldigheid voor toeristenbelasting

Foto - Flamingo International Airport Bonaire

KRALENDIJK – Hoewel het besluit om de Eilandsverordening betreffende de Toeristenbelasting, officieel Visitor Entry Tax genaamd, al enkele weken geleden werd genomen in het eilandelijke parlement, heeft de Tourism Corporation Bonaire (TCB) het nieuws wereldkundig gemaakt. 

Sinds 1 juli 2022 moesten bezoekers een Toeristenbelasting van 75 dollar per persoon per bezoek betalen. Dit gold voor elke binnenkomst op het eiland, zelfs als bezoekers een kort uitstapje naar de naburige eilanden maakten, om daarna weer naar Bonaire terug te keren. .

De geldigheid van de QR-code is verlengd en is nu 30 dagen geldig vanaf de eerste reisdatum waarop de code wordt gescand. Bezoekers kunnen binnen deze eerste 30 dagen uitstapjes maken naar andere bestemmingen, zonder de toeristenbelasting opnieuw te hoeven betalen bij terugkeer naar het eiland. TCB waarschuwt wel dat bij terugkeer met de QR-code ambtenaren zullen vragen om een identiteitsbewijs om te verifiëren dat de code daadwerkelijk op naam van de bezoeker staat.

Vooraf betalen

TCB moedigt bezoekers aan om de Toeristenbelasting online te betalen via de officiële website voorafgaand aan hun bezoek op https://tourismtax.bonairegov.com/. De belasting kan alleen met kaarten worden betaald en niet contant op de luchthaven.

Rocargo
Deel dit artikel