Onderwijs

Opleiding geeft gedetineerden Caribisch Nederland nieuwe kansen op de arbeidsmarkt

De certificaten die werden uitgereikt aan de diverse gedetineerden. Foto: JICN

KRALENDIJK – De Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) helpt gedetineerden met re-integratie via het project ‘Ban pa Kambio’ in samenwerking met Fundashon Forma. Gedetineerden kunnen opleidingen volgen en certificaten behalen, wat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. 

Tijdens een recente diploma-uitreiking hebben verschillende gedetineerden belangrijke mijlpalen bereikt. Eén gedetineerde behaalde het MBO1-diploma in Horeca Voeding en Voedingsindustrie, terwijl 17 certificaten werden uitgereikt in diverse vakgebieden zoals sociale vaardigheden, digitale vaardigheden, rekenen en Engels. 

Het project is essentieel voor de re-integratie van gedetineerden, met kansen om zich te ontwikkelen via MBO1-niveau, leerwerktrajecten en arbeid, gericht op sectoren met veel werkgelegenheid zoals tuinbouw, bouw en horeca. 

MBO2

Vanaf februari 2025 kunnen gedetineerden ook doorleren tot MBO2. ‘Ban pa Kambio’ is een samenwerkingsproject met Fundashon Forma, dat zorgt voor theoretische kennis en praktische vaardigheden, wat gedetineerden voorbereidt op een nieuw leven na hun detentie.

Deel dit artikel