Algemeen

Bonaire Human Rights Organization ook aanwezig op Internationale SIDS Conferentie

Finies (l) en Bissessar tijdens hun bezoek aan Antigua. Foto: BHRO

ST. JOHN’S, ANTIGUA – Van 25 tot 30 mei 2024 namen Davika Bissessar, voorzitter van de Bonaire Human Rights Organization (BHRO), en James Finies, leider van de politieke partij PPU, deel aan de vierde Internationale Conferentie van Small Island Developing States (SIDS) in Antigua en Barbuda. 

De conferentie bood volgens Bissessar en Finies een unieke kans om urgente kwesties op Bonaire onder de aandacht te brengen, zoals de dramatische daling van de inheemse Bonairiaanse bevolking tot 32%. 

BHRO benadrukt de noodzaak van internationale actie om socio-economische uitdagingen aan te pakken. Bissessar en Finies bekritiseren voormalige gezaghebber Edison Rijna, gedeputeerde Anjelica Cicilia en jongerenvertegenwoordiger Noah Herlaar-Hassan voor het niet melden van deze problemen tijdens hun aanwezigheid op de conferentie. 

Essentieel

Volgens de BHRO en PPU blijft door hen gestarte campagne ‘Bonaire Lives Matter’ essentieel om de belangen van Bonaire en andere kleine eilanden te verdedigen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo