Overheid

Verbeterplan voor afdeling Burgerzaken moet leiden tot verdwijnen lange rijen

Gedeputeerde Abraham geeft uitleg over het plan om te komen tot snellere service bij de afdeling Burgerzaken. 

KRALENDIJK- Het bestuurscollege werkt aan een concreet plan om de service bij de afdeling burgerzaken binnen niet al te lange tijd aanzienlijk te verbeteren.

Een lijst met maatregelen om de service aanzienlijk te verbeteren en met name de rijen voor de afdeling weg te werken wordt momenteel door het bestuurscollege bestudeerd. “Het uiteindelijke doel is dat de wachttijden tot een minimum worden teruggebracht en dat burgers, als ze bij burgerzaken komen, daar snel kunnen worden geholpen”, aldus gedeputeerde Abraham tijdens de wekelijkse persconferentie op vrijdag.

Abraham gaf wel aan dat er nog de nodige investeringen moeten plaatsvinden om die situatie te bereiken. 

Inzet

De gedeputeerde benadrukte, zoals hij al eerder deed, dat de achterstanden niet te wijten zijn aan een gebrekkige inzet van de medewerkers van de dienst. “Integendeel, de medewerkers doen hun uiterste best in een niet al te optimale omgeving, om burgers toch zo goed mogelijk te helpen”. 

Deel dit artikel