Nieuws van Bonaire

Van scooterachtervolging tot mishandeling: drukke week voor politie op Bonaire

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) meldt weer een aantal opmerkelijke overtredingen. Een minderjarige scooterbestuurder reed zonder helm, verzekering of rijbewijs en leidde de politie op een korte achtervolging. Een 63-jarige man werd aangehouden voor rijden onder invloed. En een ernstige mishandeling vond plaats waarbij een man een ander met een betonnen blok sloeg. Ook zijn er meerdere verkeersovertredingen gemeld.

Op maandag 25 september negeerde een minderjarige scooterbestuurder de politie toen hij zonder helm op de openbare weg werd gespot ter hoogte van Plenchi Makamba. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder een wheelie maakte en niet stopte, werd hij op het erf van een woning aan de Plenchi Makamba gestopt. Bij controle bleek de bestuurder niet alleen zonder helm te rijden, maar ook zonder verzekering en rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Rocargo

Op de avond van 24 september werd een pick-up zonder verlichting opgemerkt op de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurder negeerde stopverzoeken en werd later aangehouden voor rijden onder invloed. Een rijverbod van zes uur werd opgelegd na een blaastest.

Een 59-jarige man werd op 23 september aangehouden na een zware mishandeling aan de Kaya Mandolin. Het slachtoffer, geslagen met een betonnen blok, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Verder zijn er tussen 22 en 25 september meerdere boetes uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Een nachtelijk ongeluk op 23 september op de Kaya Haldu resulteerde in een gewonde bestuurder die eerder betrokken was bij een vechtpartij bij een horecagelegenheid.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo