Nieuws van Bonaire

Nesten van zeeschildpadden Mateo en Gabriela zijn uitgekomen

KRALENDIJK – De nesten van Mateo en Gabriela, de zeeschildpadden die door Sea Turtle Conservation Bonaire voorzien zijn van een satelliet transmitter, zijn uitgekomen.

Zeeschildpad Mateo legde haar nest in juli dit jaar. Na het uitkomen van het nest rond 13 september, bleek dat het nest 162 eieren bevatte. Hieruit kwamen 123 levende zeeschildpadden die hun weg vonden naar de Caribische Zee.

Zeeschildpad Mateo werd na het leggen van haar nest voorzien van een satelliet transmitter. Uit de gegevens van deze transmitter blijkt dat zij inmiddels vlakbij Jardines de la Reina is. Een groot nationaal park in Cuba. Daarvoor werd Mateo ook al gespot voor de kust van Haïti.

Ook het nest van Gabriela is inmiddels uitgekomen. Dit gebeurde waarschijnlijk al op 12 september. Na telling bleek dat 84 jonge loggerhead schildpadden uit het nest zijn gekomen. Gabriela zwemt momenteel rond voor de kust van Colombia.

Je kunt beide zeeschildpadden volgen via de blog op de website van Sea Turtle Conservation Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo