Nieuws van Bonaire

Landmacht oefent binnenkort weer op Bonaire

KRALENDIJK – In de periode van 22 t/m 29 augustus houdt de landmacht weer een oefening op Bonaire. Het doel van de oefening is om kennis te maken met de omgeving van Bonaire. Ook zal er worden samengewerkt met de lokale autoriteiten en hulpdiensten.

Het gaat om een bezoek van de 11 Alfa “Konings” compagnie van de luchtmobiele brigade die geplaatst is op Curaçao. Naast het beoefenen van militaire activiteiten, zet de eenheid zich in voor de lokale gemeenschap. Zo werken zij aan projecten van goede doelen.

De infrastructuur en het terrein van de scoutingvereniging Rincon wordt gebruikt als bivaklocatie en uitvalsbasis. Daarnaast traint de eenheid op bekende locaties, waarbij de ervaringen uit voorgaande oefeningen worden meegenomen om de oefening zo effectief mogelijk te laten verlopen.

Tevens is er een beleefdheidsbezoek van de commandant van de eenheid en de planner van het hoofdkwartier aan de waarnemend gezaghebber van Bonaire als blijk van betrokkenheid bij lokale autoriteiten en om het belang ervan te onderstrepen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo