Nieuws van Bonaire

Atlantis Beach krijgt duidelijker markering voor kitesurfers

Foto STINAPA

KRALENDIJK – STINAPA heeft door middel van lijnen met boeien het gebied van de lanceer- en landingszone voor kitesurfers bij Atlantis Beach duidelijker gemarkeerd. De natuurbeschermingsorganisatie, verantwoordelijk voor het beheer van het marine park, hoopt hiermee de veiligheid te vergroten voor alle gebruikers van de zee.

Atlantis Beach, in het zuidwesten van Bonaire, is aangewezen als het exclusieve kiteboardgebied op het eiland. STINAPA heeft door het aanbrengen van lijnen met boeien hier een duidelijke visuele markering gemaakt voor kitesurfers. Binnen de lijnen mogen de kitesurfers te water gaan en het water weer verlaten.

Om de kitesurfers meer ruimte te bieden heeft STINAPA de zone uitgebreid. Met de aanleg van de lijnen met boeien streeft STINAPA naar een veiliger omgeving voor strandgangers, duikers en kitesurfers. Zowel ten noorden als ten zuiden van Atlantis Beach liggen duikstekken.

Atlantis Beach krijgt duidelijker markering voor kitesurfers
Deel dit artikel