Nieuws van Bonaire

Bonaire opent deuren naar digitale bibliotheekervaring

Foto ABC Online Media

KRALENDIJK – Op maandag 26 juni is de nieuwe bibliotheekautomatisering op Bonaire feestelijk in gebruik genomen. Gedeputeerde Kroon gaf het startschot voor het systeem en ontving de allereerste nieuwe bibliotheekpas uit handen van Alian Spelde, afdelingshoofd bibliotheek.

Met het nieuwe bibliotheeksysteem Wise van OCLC krijgen inwoners van Bonaire toegang tot een uitgebreide bibliotheekervaring. Leden kunnen niet alleen fysieke boeken lenen, maar ook e-books, met meer dan 40.000 digitale titels beschikbaar. Daarnaast zijn er 10.000 luisterboeken, tijdschriften, podcasts en gratis cursussen beschikbaar voor zowel werk als privégebruik.

De nieuwe website ‘bibliotheekbonaire.com’ biedt toegang tot de onlinebibliotheek en de catalogus van de bibliotheek. Leden kunnen via de website boeken zoeken, reserveren en verlengen. Bibliotheekleden kunnen ook gebruikmaken van de nieuwe ‘Bibliotheek Wise’-app, waarmee ze boeken kunnen zoeken, reserveren en verlengen.

Bestaande bibliotheekleden kunnen een nieuwe bibliotheekpas ophalen om toegang te krijgen tot alle faciliteiten van de bibliotheek. Voor niet-leden is het lidmaatschap gratis tot 18 jaar, en vanaf 18 jaar kost het jaarlijkse lidmaatschap voor inwoners van Bonaire $6.

Deel dit artikel