Nieuws van Bonaire

Zorgsymposium ‘Nos t’ei den kuido’ bevordert inclusieve gezondheidszorg op Bonaire

Het symposium was goed bezocht. Foto: Pride Bonaire

KRALENDIJK – Op woensdagmiddag 21 juni 2023 vond het zorgsymposium ‘Nos t’ei den kuido’ plaats bij het Plaza Resort op Bonaire. 

Georganiseerd door Fundashon EQ in het kader van de eerste editie van Pride Bonaire, bood dit evenement een platform voor zorgprofessionals om de uitdagingen en behoeften van de LHBTQI+ gemeenschap in de gezondheidszorg te bespreken en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Met als hoofddoel het bevorderen van inclusieve zorg, bood het symposium bewustwording, inzichten en praktische handvatten voor zorgprofessionals om te kunnen inspelen op de diverse gezondheidsbehoeften van de LHBTQI+ gemeenschap. De Werkgroep Zorgconferentie van Fundashon Mariadal benadrukte het belang van goed voorbereide zorgprofessionals die in staat zijn om hoogwaardige zorg te bieden aan de diverse bevolking die zij bedienen.

Gedurende de conferentie werden verschillende onderwerpen belicht, waaronder het belang van inclusiviteit en respect in de zorgverlening, het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving, het verminderen van stigma en discriminatie, en het bevorderen van gelijkheid en toegang tot gezondheidszorg voor LHBTQI+ patiënten op Bonaire. Eminent sprekers en vertegenwoordigers van diverse zorgorganisaties deelden hun expertise en inzichten om zo een breed scala aan perspectieven te belichten.

Naast de lezingen en presentaties was er tijdens het interactieve gedeelte van het symposium ruimte voor zorgprofessionals om ervaringen te delen en best practices uit te wisselen. Dit stimuleerde een waardevolle dialoog en bevorderde het leren van elkaar. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen zorgprofessionals hun competenties versterken en bijdragen aan het bieden van inclusieve en kwalitatieve zorg aan de LHBTQI+ gemeenschap.

Mijlpaal

Het zorgsymposium ‘Nos t’ei den kuido’ was een mijlpaal in het streven naar inclusieve gezondheidszorg op Bonaire. Door bewustwording te creëren, kennis te vergroten en praktische handvatten te bieden, draagt dit evenement bij aan het verminderen van ongelijkheden en het bevorderen van gelijkheid binnen de zorgsector. Fundashon EQ en alle betrokken zorgorganisaties zijn vastbesloten om het bevorderen van inclusieve zorg voort te zetten en een positieve verandering te realiseren.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo