Nieuws van Bonaire

Diverse incidenten op Bonaire waaronder rijden onder invloed

Ongeluk op de Kaya Korona afgelopen zondag | foto ABC Online Media

KRALENDIJK – De laatste dagen van mei worden op Bonaire gekenmerkt door diverse incidenten, aangewakkerd door alcoholmisbruik en roekeloos gedrag. Dit meldt Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN).

Op 28 mei heeft de politie een 76-jarige vrouw, N.G.J., opgepakt na een aanrijding op de Kaya Korona, veroorzaakt door dronkenschap. Haar rijbewijs is in beslag genomen. Dezelfde dag werd G.E.S.O., een 51-jarige man, aangehouden voor rijden onder invloed op de Kaya L.D. Gerharts. Hij bleek niet alleen dronken, maar ook zonder rijbewijs en verzekering te rijden.

Een dag eerder werd een 71-jarige man, R.J.J., gearresteerd omdat hij dronken weigerde een bar te verlaten na sluitingstijd. Op 26 mei arresteerde de politie N.C.M.Z., een 47-jarige vrouw, na een botsing op de Kaya Nikiboko Noord. De vrouw kon geen geldige identificatie laten zien en was illegaal op het eiland aanwezig.

Diezelfde dag kantelde een vrachtwagen in Santa Clara na een plotselinge uitwijkactie. De chauffeur werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De dag daarvoor, 25 mei, vonden er twee andere aanrijdingen plaats op Kaya Nikiboko Noord en Kaya Dialma. In het laatste geval escaleerde de situatie en sloegen twee mannen een derde man met een koevoet.

Het onderzoek naar deze reeks incidenten loopt nog. De politie roept getuigen op zich te melden.

Deel dit artikel