Nieuws van Bonaire

Maand mei vier nieuwe schildpaddennesten

Foto - Sea Turtle Conservation Bonaire

KRALENDIJK – Sea Turtle Conservation heeft de eerste nesten van het nieuwe broedseizoen (mei-december) ontdekt. Tijdens een patrouille op Klein Bonaire op vijf mei hebben de medewerkers van Sea Turtle Conservation het eerste nest ontdekt van hoogstwaarschijnlijk de bedreigde (Loggerheads) karetschildpad.

Sea Turtle Conservation heeft de afgelopen vier weken actief op de stranden van Klein Bonaire gepatrouilleerd en inmiddels al vier nesten gemarkeerd.

Rocargo

Medewerkers en vrijwilligers zorgen drie ochtenden per week voor een twee kilometer lang gebied waar zeeschildpadden hun nesten maken. Bovendien dragen de zogenaamde “Beachkeepers” dagelijks bij aan het schoonhouden van de stranden en registreren zij zorgvuldig het aantal gevulde zakken met afval.

Vanaf eind juni kunnen de eerste nesten uitkomen. Wil jij ook mee op nest patrouille met STCB? Stuur een e-mail naar stcb@bonaireturtles.org. Ze varen elke maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen (tussen mei en november met bezoekers) naar Klein Bonaire.

Deel dit artikel