Bonaire

Oud-politicus Toon Abraham overleden

Toon Abraham, geheel links op de foto, was een van de meeste invloedrijke politici die het eiland heeft gekend. Foto: Archief BES-Reporter
Belafonte bij de Abrahams thuis

Toon Abraham, geheel links op de foto, was een van de meeste invloedrijke politici die het eiland heeft gekend. Foto: Archief BES-Reporter

Kralendijk- Eén van de meest invloedrijke politici die Bonaire gekend heeft, is niet meer. Laurenso Antonio (Toon) Abraham, voormalig leider van de Democratische Partij Bonaire (PDB), is gisteravond overleden.

Abraham, broer van eveneens oud PDB-leider Jopie Abraham en oom van huidig PDB-leider Clark Abraham, drukte een belangrijke stempel op de economische ontwikkeling van het eiland. Hij stond aan de wieg van verschillende zeer relevante ontwikkelingen op het eiland, zoals de vestiging van twee radiozenders van wereldformaat.

Abraham bekleedde talloze malen diverse posten in onder andere de regering van de voormalige Nederlandse Antillen. Abraham had, door zijn zeer lange staat van dienst, ook een enorme kennis van de historie op het eiland. Hij werd dan ook alom gerespecteerd voor zijn kennis en kunde.

Book over de Abrahams

Vorig jaar schreef de op Bonaire woonachtige schrijfster en journaliste Trix van Bennekom een interessant boek over de dynastie Abraham op Bonaire, waarin zij -uiteraard- ook aandacht besteedt aan de overleden politicus. De politicus werd in 1936 geboren.

De redactie van Bonaire.Nu leeft mee met de familie van Toon Abraham en in het bijzonder zijn vrouw Rose-Marie Abraham die de onafscheidelijke wederhelft vormde van de markante politicus.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo