Bonaire

Opnieuw verkeersongeluk met dodelijke afloop

om - politie

Door Harald Linkels

Kralendijk- Voor de derde keer in even zoveel weken is Bonaire opgeschrikt door een verkeersongeluk met dodelijke afloop. Daar waar het bij in beide vorige gevallen ging om een fataal ongeluk met een scooterrijder, gaat het nu om een ongeluk met een personenwagen.

Het ongeluk van afgelopen nacht vond plaats op de Kaya Statius van Eps. De chauffeur van de personenauto, met twee inzittenden, verloor om nog onbekende redenen de macht over het stuur en kwam in de struiken naast de weg terecht. De chauffeur,de van Curaçao afkomstige 26 jaar oude man E. Martina, overleefde het ongeval niet.

De andere inzittende is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand zou, volgens informatie van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), stabiel zijn.

De politie zegt het ongeval nog in onderzoek te hebben. De Kaya Statius van Eps is berucht om het feit dat er zeer regelmatig illegale straatraces worden gehouden. Of het ongeluk van afgelopen nacht daarmee samenhangt is nog niet bekend.

De ontwikkeling van de statistieken, als het gaat om fatale verkeersongelukken, lijkt erg ongunstig voor het jaar 2018. Doorgaans is er op het eiland sprake van niet meer dan 1 dodelijk verkeersslachtoffer per jaar.

Deel dit artikel