Bonaire

De Koninklijke Marine helpt ook mee

SCHOONMAAK SARGASSUM IN EINDFASE

Kralendijk – De schoonmaakwerkzaamheden om het zeewier Sargassum dat op de Bonairiaanse kusten is aangespoeld op te ruimen, zijn in hun eindfase. Dit dank zij de intensieve inspanningen van vrijwilligers en een groep militairen die door de Koninklijke Marine ter beschikking zijn gesteld. Alle werkzaamheden vallen onder  coördinatie van de Stinapa.

Men is intensief aan het opruimen geweest. De focus was in de eerste plaats op het gebied rondom Sorobon en vervolgens Lagun, de twee meest kwetsbare plekken v.w.b. ecologische schade. Nadat deze twee gebieden onder controle waren, werden andere plekken aangepakt waar schoonmaak mogelijk was, zoals o.a. Boka Washikemba en tussen de bomen op bepaalde delen van de Kaminda di Sorobon.

Vanwege het feit dat het Sargassum is gaan rotten was het noodzakelijk om de concentratie H2S-gas te meten om er zeker van te zijn dat er geen gevaar bestond voor de mensen die aan het werk waren. Het meten werd gedaan door het Brandweerkorps.

Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig om te helpen. Vele handen maken licht werk. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij medewerkers van de Stinapa bij Lagun, Sorobon ter hoogte van de Vissershut van Doi of Boka Washikemba.     

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo