Overheid

Overheid Bonaire blij met resultaten verfraaiing zeepromenade

In de meeste recente fase van het project zijn diverse tafels en banken geplaatst, als ook enkele palapa’s die bescherming bieden tegen de zon. Foto: OLB

KRALENDIJK- Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is tevreden met de resultaten van een project van van de directie Ruimte en Ontwikkeling om de zeepromenade te verfraaien en aantrekkelijker te maken voor gebruikers. 

In het eerste kwartaal van dit jaar werden de muur en de recreatieplek met zicht op de Nello Craane Pier bij Chachacha Beach geverfd en er werden zitbanken geplaatst. Verder werd onderhoud gepleegd aan Plasa Machi Mimi, die nieuwe kleuren kreeg geïnspireerd door onze ‘karkó’ en ook hier werden zitbanken geplaatst met zicht op de Chico Mercelina Pier.

In het tweede kwartaal kreeg de trap bij de Chachacha Beach nieuwe leuningen. Bovendien werden er verschillende inheemse bomen geplant, zoals onder andere de ‘palu santu’, de ‘kohara spañó’, de zeedruif en de witte mangrove. Ook de muur bij het Havenkantoor kreeg een nieuwe kleur.

In de eerste week van juli, werd een andere fase van het project afgerond, waarbij het recreatiegebied ter hoogte van de Kas di Regata werd opgefleurd met betonnen banken en schaduwrijke palapa’s.

Komende fasen

In de komende fasen worden onder meer nieuwe verkeersborden geplaatst, wordt onderhoud gepleegd aan de plantenbakken en er komen nieuwe planten in de lege bakken. Om de planten constant van water te voorzien wordt een dripsysteem aangelegd en als afsluiting van het project wordt onderhoud verricht aan de klinkers.

“Met dit initiatief maken wij onze Malekon mooier en verbeteren wij haar functionaliteit, zodat de gebruikers nu nog meer van deze ruimte kunnen genieten”, zegt het OLB in een verklaring op vrijdag. 

Deel dit artikel