Luchtvaart & Reizen

Veranderingen toeristenbelasting Bonaire gaan op 1 juli in

KRALENDIJK – Vanaf 1 juli 2024 is een aantal nieuwe regels voor de Visitor Entry Tax, simpelweg toeristenbelasting genoemd, van kracht. Deze veranderingen zijn bedoeld om eilandskinderen die elders wonen en Bonairiaanse studenten in het buitenland tegemoet te komen. Eilandskinderen kunnen nu profiteren van een verlaagd tarief van $10, mits ze kunnen aantonen dat ze een band hebben met Bonaire.

Ook zijn QR-codes nu een maand geldig, wat het reizen gemakkelijker maakt. Binnen deze maand kunnen andere bestemmingen bezocht worden zonder dat bij binnenkomst op Bonaire opnieuw toeristenbelasting hoeft te worden betaald. Voorlopig worden bewijsstukken nog handmatig gecontroleerd op de luchthaven en in de haven.

Meer informatie over de benodigde bewijsstukken is terug te vinden op de website van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). Het OLB raad reizigers aan goed nota te nemen van de regels en voorwaarden, om te voorkomen dat ten onrechte het normale tarief van $75 worden betaald.

Deel dit artikel