Overheid

Nieuwe organisatie voor overheidsgepensioneerden BES

De oprichters in het kantoor van notaris Rispens. Foto: UPHK

KRALENDIJK – Op donderdag 4 april 2024 vond bij het kantoor van notaris Rispens de officiële oprichting plaats van de Stichting Unie van Gepensioneerden uit het Koninkrijk der Nederlanden (UPHK). 

De nieuwe stichting zal de plaats innemen van UPAH, Sectie Bonaire. De leden van UPAH, Sectie Bonaire, stemden tijdens een algemene vergadering vorig jaar met een overweldigende meerderheid in met het plan om te verzelfstandigen en zich af te scheiden van de voormalige moederorganisatie op Curaçao. 

De leden van de stichting zijn gepensioneerden die hebben gewerkt voor de overheid of aan de overheid gelieerde entiteiten op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, en die een pensioen hebben opgebouwd.

Oprichters

De oprichters van de Unie van Gepensioneerden uit het Koninkrijk der Nederlanden zijn Evelyn Betancourt-Anthony, Oswin Cristina en Alex Frans. Het eerste bestuur bestaat uit Evelyn Betancourt (voorzitter), Oswin Cristina (penningmeester), Jenny Pourier (secretaris) en Alex Frans (lid).

1200
Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo