Nieuws van Bonaire

OLB start met bestrating van terrein bij Parke Plasa Chiku Goeloe

KRALENDIJK – De werkzaamheden rondom het druk bezochte Parke Plasa Chiku Goeloe in Antriol zijn deze week van start gegaan om het gebied zo aantrekkelijker en veiliger te maken. Er worden diverse aanpassingen gedaan op het gebied van infrastructuur en groenvoorziening.

De parkeerplaatsen en het gebied rondom het park worden bestraat en er wordt een verhoogd trottoir aangelegd rekening houdend met mindervaliden. Alle kabels worden naar beneden gehaald en ondergronds verwerkt. Er komt nieuwe energiezuinige LED- straatverlichting wat bijdraagt aan het veiliger maken van de omgeving en tevens wordt bespaard op kosten voor beheer en onderhoud. Daarnaast wordt ook een lijngoot aangelegd voor het garanderen van voldoende afwatering. 

Groenvoorziening

Volgens gedeputeerde Hennyson Thielman is het van belang dat ook rekening wordt gehouden met de groenvoorziening bij het park. “Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, draagt bij aan de leefbaarheid van de omgeving, verbetert het milieu, vermindert luchtvervuiling en verkoelt extra tijdens de extreem warme periodes”. 

Activiteiten

Het park wordt gebruikt voor verschillende activiteiten van jong tot oud. Elk jaar wordt hier de viering van de Dag van Antriol gehouden. Er worden wekelijks karate lessen gegeven, er zijn buiten fitnesstoestellen beschikbaar voor iedereen en er is een zaal beschikbaar voor formele en feestelijke bijeenkomsten. 

Het OLB belooft burgers op de hoogte te houden van de vordering van de werkzaamheden. 

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo