Nieuws van Bonaire

MCB introduceert nieuwe debit kaarten

MCB heeft gekozen voor debitkaarten van de Mastercard organisatie. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – De Maduro & Curielsbank Bonaire heeft op maandag informatie gegeven over de nieuwe debetkaarten die de bank gaat uitgeven aan haar klanten.

De nieuwe kaarten zijn nodig, omdat het nu in gebruik zijnde Maestro systeem wereldwijd ophoudt te bestaan. Banken zijn daarom gedwongen een keuze te maken tussen ofwel het Visa debit card systeem (Vpay) of de Mastercard debit card. 

De nieuwe Bankomatiko+ pas biedt de kaarthouder meer voordelen dan de huidige pas, waaronder een bredere acceptatie wereldwijd, de mogelijkheid om ook onlineaankopen te doen met ‘One Time Passcode’ (OTP) technologie en de kaarthouder blijft Fun Miles verdienen bij alle lokale aankopen.

De Bankomatiko+ pas heeft ook een zakelijke versie voor de zakelijke cliënten van de Bank.

Halverwege September 2023 zal Maduro & Curiel’s Bank beginnen met het uitgeven van de Bankomatiko+ pas en volgens de bank kunnen alle kaarthouders verwachten dat ze de nieuwe pas binnen een periode van 9 maanden in handen zullen hebben, ongeacht de vervaldatum van hun huidige Bankomatiko/Maestro pas. 

Bij deze speciale gelegenheid en na de onthulling van de nieuwe Bankomatiko+ pas door de Algemeen Manager Card & Payment Solutions werd US$ 5.000,- gedoneerd aan Stichting Nationale Parken. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo