Nieuws van Bonaire

Daisy Coffie: M21: Ook lokale mensen benoemen op sleutelposities

Daisy Coffie-M21

KRALENDIJK- Daisy Coffie, raadslid en partijleider van M21, zegt het belangrijk te vinden dat lokale mensen worden gezocht en benoemd in wat zij omschrijft als belangrijke posities binnen de samenleving. 

“Ik zie een trend waarbij lokale mensen steeds vaker worden gepasseerd voor belangrijke functies”, aldus Coffie. Hoewel Coffie de kwaliteiten van veel uit het buitenland aangetrokken professionals erkent, vindt ze dat er ook zou moeten worden gestreefd naar het aanstellen van lokale counterparts

Coffie wijst er op dat van buiten het eiland aangetrokken professionals vaak een achterstand hebben als het gaat om kennis van taal en cultuur. “Ook vanuit dat oogpunt, zou het benoemen van lokale mensen in sleutelposities eigenlijk voordelig moeten zijn”, aldus Coffie. 

Deel dit artikel