Nieuws van Bonaire

Afsluiting vier jaar Plusonderwijs op Bonaire

KRALENDIJK – Afgelopen donderdag was de feestelijke afsluiting van de Plusklas. Tijdens de bijeenkomst werd na vier jaar Plusonderwijs het programma van de stichting Jongeren en Toekomst afgesloten. Het is de bedoeling dat scholen voortaan zelf het plusonderwijs voor hoogbegaafde leerlingen gaan oppakken.

Tijdens de bijeenkomst kregen de leerlingen van de Plusklas een certificaat en presenteerden zij aan hun ouders de resultaten van het milieuproject. Tevens werd uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van de Plusklas door verschillende sprekers. Zo vertelde Adnan Hassan van de BIG Ideas Foundation dat hij tien jaar geleden is gestart met de lobby voor plusonderwijs en dat hij uiteindelijk overal steun heeft gevonden om ook op Bonaire aandacht te geven aan hoogbegaafden leerlingen. Te lang is gedacht dat
op Bonaire geen begaafde kinderen zijn.

Nadine Emerenciana heeft zelf twee leerlingen op de Plusklas gehad en vertelde dat zij al als lid van de medezeggenschapsraad van Kolegio Kristu Bon Wardador jarenlang heeft geijverd voor extra zorg voor de zogenaamde ‘mala mucha’.

Ook waarnemend gezaghebber Oleana heeft de ouders toegesproken. Hij onderstreepte het belang van plusonderwijs en bedankte de stichting voor haar werk. Hij was vol vertrouwen dat de scholen het plusonderwijs komend schooljaar zelf gaan oppakken. Oleana riep op om ouders te blijven betrekken bij alle ontwikkelingen in het onderwijs.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo