Nieuws van Bonaire

Totale black-out op Curaçao in de avond grotendeels hersteld

Foto - Aqualectra

WILLEMSTAD – Curaçao heeft gisteren te kampen gehad met een grootschalige stroomstoring op het eiland. Rond 13.30 uur viel de stroom op het hele eiland uit. Aan het begin van de avond kregen de eerste wijken weer stroom. De storing werd volgens het bedrijf veroorzaakt door een probleem met één van de hoofdkabels.

Water- en Energiebedrijf Aqualectra heeft te maken met een verhoogde vraag naar elektriciteit door aanhoudende hittegolven, waarbij de temperatuur de afgelopen dagen opliep tot 37 graden Celsius. Deze intense hitte heeft geleid tot een toename van het gebruik van airconditioning door zowel bedrijven als huishoudens, waardoor het elektriciteitsnet zwaar onder druk staat. In reactie op de hitte hebben scholen de lestijden aangepast en sturen scholieren om 12.00 uur naar huis.

Ondanks de stroomstoring bleef de luchthaven functioneren, met vliegtuigen die nog steeds konden landen en opstijgen dankzij de inzet van generatoren. Dit leidde echter wel tot een onderbreking van de airconditioning.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo