Nieuws van Bonaire

Sea Turtle Conservation Bonaire heeft succesvolle clean-up duik gehouden

Sea Turtle Conservation Bonaire heeft succesvolle clean-up duik gehouden
Foto’s – Sea Turtle Conservation Bonaire

KRALENDIJK – Sea Turtle Conservation Bonaire hield zondag 20 maart een succesvolle eerste Fishing Line Clean-up Dive van dit jaar. Naast vislijnen verzamelden de ongeveer veertig vrijwilligers ook hoeden, flessen, slippers, plastic en nog meer afval onder water bij de Noord Pier in Kralendijk.

Afval in zee vormt een groot gevaar voor zeeschildpadden en vissen. Zij kunnen er verstrikt in raken of het afval binnen krijgen, wat uiteindelijk tot de dood zal leiden. Sea Turtle Conservation Bonaire beschermt de zeeschildpadden van Bonaire. Naast clean-up duiken organiseren zij onder andere informatie-avonden over zeeschildpadden en monitoren zij nesten van zeeschildpadden.

De organisatie is van plan om volgende maand weer een clean-up duik te organiseren. Aanmelden voor de duik kan via de Facebookpagina van Sea Turtle Conservation Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo