Sport & Vrije tijd

Rondje Bonaire met succes gevaren

Afgelopen weekend hebben 6 zeilers een rondje om Bonaire heen gezeild. Zij hebben dit gedaan als afsluiting van hun maandenlange training ter voorbereiding aan hun deelname aan de Wereldkampioenschappen Sunfish die van 8 tot 18 oktober te Paracas, Peru gehouden worden.

Nou lijkt een “rondje Bonaire” in eerste instantie niet zo spectaculair, er wordt immers wel vaker om Bonaire heen gezeild of zelfs hele oceanen overgestoken of de hele wereld rond gezeild. Het krijgt wel meer impact als u het bootje van het type Sunfish kent. Het bootje is 4.20 m lang, 1.23m breed en slechts 30 cm hoog. Het is eigenlijk een “bootvormige” surfplank met een piepklein kuipje. Van een van de zeilers weet ik dat hij tijdens het rondje 2x door een golf uit zijn bootje gespoeld is.

Zaterdagmiddag half drie vertrokken de zeilers vanaf Kas di Regatta, hun thuisbasis, naar de visserssteiger bij Sorobon en werden daar rond half zes door familie, vrienden, bekenden en een team van hoofdsponsor Digicel verwelkomt. Zondagmorgen om half 7 zijn door de zeilers de bootjes en het zeil goed nagekeken alvoor het ruime sop te kiezen. Een vluchtige of ferme afscheidskus of -groet en hop weg waren ze. Eerst een stukje in het rustige water van Lac Baai en daarna werd het meteen serieus. Diegenen die de middag ervoor op de geweldig mooie volgboot van Willem van Dijk van de Hang Out bar van Jibe City op dat kleine stukje aan de wilde kant hun maaginhoud geleegd hadden waren er vandaag niet bij…

Rond half 12 waren we allen bij Slagbaai. Daar even geluncht en om 1 uur gestart voor een wedstrijdje terug naar Kas di Regatta. Het waren drie leuke uurtjes zeilen langs de BOPEC, “thousand-steps” en andere bekende punten. Sipke Stapert won die wedstrijd gevolgd door “Opa”, Brayan Thode, Nils van Eldik, “Yellowman” en “Kabes”.

Het zeilteam van de Bonaire Sailing School Association bedankt Willem van Dijk en de volgende sponsoren:

Hoofdsponsor Digicel, belangrijke sponsor FWnB, Rocargo, Multi-post, TCB, Akkermans Auto Supplies, Green label, Rotary, Jibe City, GIO’s, Crooij&Flipse, FXDC Communications, Budget Marine, Bonaire Automation, Buena Vista Sun optics, Sunbelt Realty, e-zone, Punto Mio en de Extra.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo