Nieuws van Bonaire

Gratis cursus Eerste hulp bij psychische problemen op Bonaire | Advertentie

KRALENDIJK – Wanneer iemand flauwvalt of zich bezeert, dan weten de meeste mensen welke hulp als eerste te bieden. Dit komt omdat veel mensen basiskennis hebben van eerste hulp bij ongevallen. Maar wat doe je als een medewerker, je kind, een leerling of een vriend, plotseling zegt stemmen te horen, dingen te zien die er niet zijn of zegt een einde aan het leven te willen maken? Wanneer zulke uitspraken gedaan worden kom je er met de EHBO-kit niet uit. Hiervoor bestaat de ‘Mental Health First Aid’ cursus.

Mental Health Caribbean heeft de cursus ‘Mental Health First Aid’ nog een keer naar Bonaire gehaald omdat de vorige cursus een groot succes was en er een grote behoefte blijft aan praktisch toepasbare kennis over psychische stoornissen en/of verward gedrag. 

De cursus vergroot het kennisniveau van de deelnemer en leert hem/haar eerste hulp te bieden bij psychische problemen in zowel een vroeg als een acuut stadium. Mental Health First Aid (MHFA) is een internationaal erkende, interactieve cursus waarin deelnemers leren hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met kinderen en volwassene met psychische problemen of die deze problemen aan het ontwikkelen zijn. Tijdens de cursus, leer je vooral ook vroegtijdig te signaleren. Door vroege ondersteuning te bieden aan mensen die psychische problemen aan het ontwikkelen zijn, kan voorkomen worden dat problemen groter worden. Vanuit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de deelnemers aan deze cursus, sneller psychische problemen herkennen en steunend gedrag naar een ander vertonen.

We nodigen u om deel te nemen aan deze (gratis) cursus. De cursus duurt 4 weken, elke week een halve dag. Zie onderstaand tabel voor de cursusdata. Bij deelname hoort een boek en cursusmateriaal. Het cursusmateriaal en het boek wordt bij de start van lessen overhandigd. Er wordt verwacht dat de deelnemers alle cursusdagen volgen. Bij volledige participatie en het behalen van een eindtoets, krijgt u een certificaat en bent u een ‘first responder’MHFA. 

Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Christine Alvarez, 

Christine.Alvarez@mentalhealthCaribbean.com of een whatsapp bericht sturen op +5997961037

Deel dit artikel