Nieuws van Bonaire

STINAPA Bonaire gaat digitaal

STINAPA Bonaire gaat digitaal

Foto Stinapa

Kralendijk – Stinapa Bonaire, de stichting die de nationale parken op het eiland beheert, gaat zijn legendarische natuurgelden innen via internet. Sinds de verkoop van de eerste ‘divetag’ op 1 januari 1992 is Bonaire nog steeds voorloper en rolmodel voor andere parken in het Caribisch gebied.

Omdat de toeristenindustrie in snel tempo is veranderd van offline naar online boekingen en de tendens van het gebruik van internet om toeristische producten aan te schaffen doorzet, heeft Stinapa samen met lokale duik en tourbedrijven besloten dat digitale verkoop de juiste keuze is.

Reef Support, het op Bonaire gevestigde consultancy bedrijf van Ramón de León, verzorgt de levering van het systeem en zal daarnaast zorgen voor de nodige support.

In de op maandag j.l. getekende overeenkomst is vastgelegd dat het systeem vanaf begin juni operationeel zal zijn.

De online verkoop zal de druk op lokale bedrijven verminderen, als het gaat om de administratie die verkoop van divetags nu nog met zich meebrengt en tegelijkertijd het gebruik van plastic, waarvan de fysieke divetags nu zijn gemaakt, terugdringen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo