Nieuws van Bonaire

BONAIRE REGATTA 2018 loopt volgens plan

Kralendijk – Terwijl er nog 3 weken resten voor de Regatta, kunnen wij zeggen dat de voorbereidingen in volle gang zijn v.w.b. ‘Bonaire Regatta 2018’. Zoals reeds bekend begint de Regatta op 10 oktober en eindigt op 13 oktober 2018.

Dit jaar is de Regatta terug in Playa voor zowel de wedstrijden op zee als het Regatta-festival. Op woensdag 10 oktober beginnen wij met de officiële inschrijving voor de deelnemers die mee willen doen aan de Regatta-zeilwedstrijden. ‘Hype Events’ is de organisatie die belast is met de coördinatie van alle activiteiten die te maken hebben met de wedstrijden op zee. De wedstrijden op zee gaan op donderdag 11 oktober vanaf 9 u. ‘s morgens van start. De ‘Kas di Regata’ is de plek waar alle informatie verkregen kan worden en waar de meeste kleine boten in zee gaan. Later op die dag is er ook een ‘happy hour’ voor alle deelnemers bij de Karel’s Beach Bar. Vrijdag is de tweede wedstrijddag. Deze dag eindigt met een ‘happy hour’ die om 5 u. ‘s middags begint met een hoop gezelligheid waar iedereen van kan genieten bij de Islander Bar and Restaurant. Op de derde wedstrijddag die ook de laatste Regatta-dag is, is er een ‘boat party’, een botenfeest, tegenover de Terramar, tussen de Karel’s Beach Bar en de Pier Francisco – Chicu – Mercelina (de noordpier). ‘s Avonds is er de prijsuitreikingsceremonie op het hoofdpodium van de Regatta in Playa.

Dit jaar zijn er wedstrijden voor jachten, optimists, sunfishes, microboats, windsurf en kitesurf. Wij zijn blij mee te kunnen delen dat behalve deze categorieën dit jaar ook de vissersboten wederom meedoen aan de Regatta.

Tijdens het festival ‘s avonds zijn er presentaties van verschillende dansgroepen, lokale en internationale dj’s, krioyo-muziekgroepen en diverse lokale en internationale artiesten. Op de Malekon zijn er meerdere sekties o.a. een ‘Blue zone’ en andere gedeeltes met verschillende eettenten uit diverse culturen en tentjes met kunstnijverheid.  Natuurlijk is er ook een ‘kidscorner’ met verschillende attracties waar onze kinderen van kunnen genieten.

De sponsors die dit jaar bijgedragen hebben om de Regatta mogelijk te maken, zijn Blue Destination, Subway, MCB, BWM, Obersi Group, Fundashon Wega di Number Boneiru, Don Andres, Budget Rent a Car, Courtyard Marriott, Islander Bonaire, Captain Don’s Habitat, Best Brands, Statiegeld, Budget Marine, TCB en nog veel meer.

Voor verdere informatie of als u vragen hebt over de Regatta kunt u mailen naar: info@regattabonaire.com of de officiële Regatta-website bezoeken: www.regattabonaire.com.     

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo