Kunst, Cultuur en muziek

Bonaire oefent voor Cuba-show

Het aanbod in de show varieert van meer traditionele folklore tot moderne dansen. De show kent een relatief hoog tempo en is zeer kleurrijk en afwisselend te noemen. Foto: BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Het in het Wilhelminapark aanwezige publiek voor het ‘Taste of Bonaire’-festival kreeg gisterenavond een voorproefje van de show die het eiland dit jaar zal geven tijdens het ‘Festival Del Caribe’ in Santiago de Cuba. De show, onder leiding van artistiek directeur Angelo Domacassé, kent een grote variatie en een redelijk tempo. Zonder hinderlijke tussenpozen en direct achter elkaar gaven de diverse groepen een presentatie op het speciaal opgezette podium. Het aanbod varieert van meer traditionele folklore tot een zeer kleurrijke presentatie van diverse carnavalscostuums. Ook de traditionele “Maskarada”-groep ontbrak niet aan het spectakel.

De opzet van de show, die verschillende kanten van Bonaire belicht, mag dan ook succesvol worden genoemd. In ruim anderhalf uur wisselen muziek, dans en costuums elkaar in relatief hoog tempo af. Dat hoge tempo hindert in het geheel niet; het voorkomt juist dat er onnodige gaten vallen in het programma en weet daardoor de aandacht van de toeschouwers ook goed vast te houden.

De costuums waren allemaal keurig verzorgd en zeer kleurrijk. Foto: BES-Reporter.

De groep die Bonaire tijdens de show gezicht zal geven heeft nog bijna 1 maand de tijd om te werken aan de laatste details, hoewel het geheel al redelijk ‘af’ lijkt. De groep reist op 2 juli af naar Cuba met een speciaal van een van het Surinaamse Fly All Ways gecharterde Fokker70.

Het publiek dat in groten getale op de show in park was afgekomen toonde zich erg enthousiast. Behalve de dansgroepen kreeg met name ook de brassband een enthousiast onthaal.

De presentatie van de brassband kon rekenen op een zeer warm onthaal. Foto: The BES-Reporter.

Duidelijk is al wel dat Bonaire zeker geen modderfiguur zal slaan met de Domacassé in elkaar gezette show. Bonaire zet zichzelf middels de presentatie neer als een interessante, kleurrijke en afwisselende toeristische bestemming.

Deel dit artikel