Nieuws van Bonaire

Koning biedt excuses aan voor slavernijverleden

KRALENDIJK – Koning Willem-Alexander heeft in een toespraak zijn verontschuldigingen aangeboden voor het Nederlandse slavernijverleden en heeft tevens om vergeving gevraagd voor het gebrek aan ingrijpen van zijn voorouders in dat systeem.

Op Bonaire is ook uitgebreid stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden, 160 jaar geleden. Op het Wilhelminaplein werd gekeken naar de toespraak van de koning. Minister Hugo de Jonge reisde voor de herdenking af naar Bonaire en hield een toespraak.

De rest van de dag wordt er feest gevierd met optredens en kraampjes op het Wilhelminaplein

Minister Hugo de Jonge Foto – ABC Media Online
Foto – ABC Media Online
Optreden MBO studenten – Foto ABC Online Media
Deel dit artikel