Nieuws van Bonaire

Werkbezoek minister Hugo de Jonge aan Bonaire

KRALENDIJK – Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, zal Bonaire bezoeken van 28 juni tot en met 1 juli. Het bezoek is gericht op constructieve gesprekken over de toekomstige bouwplannen, energie-efficiëntie en het ruimtelijk ontwikkelingsprogramma van het eiland met zowel het bestuurscollege als de eilandsraad.

De discussies zullen focussen op onderwerpen als huisvesting, aanpassingen aan klimaatverandering, het bevorderen van een gezond leefmilieu en de bescherming van natuur en cultuur van Bonaire. Deze kwesties maken deel uit van de hoofdthema’s van het ruimtelijk ontwikkelingsprogramma van het eiland.

In de wijk Hato zal de minister een bouwlocatie bezoeken waar met spoed betaalbare woningen worden gebouwd. Hij zal ook het startschot geven voor een nieuwe aanpak om energiearmoede op Bonaire tegen te gaan. Samen met het bestuurscollege zal hij aankondigen hoe de bouw van betaalbare woningen in de komende jaren zal worden aangepakt.

Het bezoek van minister De Jonge omvat ook twee herdenkingsmomenten op 1 juli, als onderdeel van het herdenkingsjaar van de slavernij. De minister zal de onthulling bijwonen van een monument bij het Washington-Slagbaai National Park.

Hoewel er plannen waren voor bezoeken aan Saba en Sint-Eustatius, zijn deze helaas uitgesteld vanwege verplichtingen van de minister in het Europese Nederland. Deze bezoeken zullen later dit jaar plaatsvinden.

Deel dit artikel