Nieuws van Bonaire

Opening muziekweek voor kinderen

Foto's Monalisa Domacassé

KRALENDIJK – De Art Culture Education Foundation (ACE) organiseert voor het tweede jaar op rij een inspirerend evenement voor de kinderen van Bonaire: de Muziekweek. Dit initiatief, dat zijn wortels heeft in Nederland waar het al 15 jaar bestaat, is ontworpen om kinderen muziek te laten ervaren en experimenteren. Het thema van de Muziekweek dit jaar is ‘We reizen rond de wereld’. Twee liedjes die de week zullen kenmerken zijn ‘Muziek is een internationale taal’ en ‘Muziek verbindt’.

Verschillende lokale organisaties, waaronder EKADK, Dance and More, School of Performing Arts Bonaire, Casa de Musica en Mangazina di Rei, hebben zich bij ACE aangesloten in deze jaarlijkse inspanning, die wordt ondersteund door OLB/SKAL. Samenwerking met scholen is van vitaal belang om kinderen gedurende de hele week onder te dompelen in muzikale activiteiten.

ACE werkt ook nauw samen met de Beti Doran Foundation uit Curaçao, onder leiding van Mercee Doran. Er is een wederzijdse intentie om in de toekomst een uitwisseling tussen de twee eilanden op te zetten.

De Muziekweek streeft ernaar om door middel van muziek de algehele cognitieve, motorische, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen te stimuleren. “Herinner je je dat je leerde tellen en je lichaam leerde kennen door muziek?”, vraagt organisator Segni Bernadina tijdens zijn openingsspeech, verwijzend naar bekende kinderliedjes.

Jaarlijkse viering

In de hoop de invloed van de Muziekweek op het eiland te vergroten, heeft ACE een verzoek ingediend bij afgevaardigde James Kroon om de Muziekweek te verklaren als een jaarlijkse viering. De organisatoren geloven dat het vieren van de prestaties die muziek in de loop van het jaar heeft geleverd essentieel is.

De organisatie van de Muziekweek onderstreept de ambitie om de waarde van muziek door te geven aan de volgende generaties. “Muziek verbindt, muziek maakt je blij en je kunt altijd met of zonder instrument muziek maken,” zegt de Bernadina.

Foto’s Monalisa Domacassé
Deel dit artikel