Bonaire

Nieuw havenkantoor officieel geopend

Gezaghebber Edison Rijna, cruise manager Papi Cicilia (l) de havenmeester van het Openbaar Lichaam Bonaire, Gunther Flanegin (r) bij het naambord van het nieuwe havenkantoor. Foto: BES-Reporter

Gezaghebber Edison Rijna, cruise manager Papi Cicilia (l) de havenmeester van het Openbaar Lichaam Bonaire, Gunther Flanegin (r) bij het naambord van het nieuwe havenkantoor. Foto: BES-Reporter

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Tijdens een feestelijke ceremonie is vanavond het nieuwe havenkantoor van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) geopend. Ter gelegenheid van de opening werd door gezaghebber Edison Rijna het naambord voor het nieuwe kantoor onthuld.

De verhuizing kon plaatsvinden nadat het nieuwe kantoor geheel was gerestaureerd. Het pand, dat in het verleden verschillende andere functies had, was al enkele jaren niet in gebruik en inmiddels behoorlijk vervallen. Een grondige renovatie aan zowel de binnen- als buitenkant maakte de ingebruikname als havenkantoor mogelijk.

Het vertrek van het havenkantoor uit het Fort Oranje, biedt ook gelegenheid om de locatie in het fort een nieuwe betemming te geven. Hoewel nog niet vaststaat wat die nieuwe bestemming is, schijnt er interesse te zijn van ondernemers die het voormalige havenkantoor een horecafunctie zouden willen geven.

Rocargo
Deel dit artikel