Milieu

Minder plastic tasjes op Bonaire

Minder plastic tasjes op Bonaire

De natuur op Bonaire is mooi: zowel boven als onder water. Helaas is er wel een toename van plastic tasjes in de zee en op the land. Dankzij de constante passaat wind, kunnen plastic tasjes namelijk het hele eiland overwaaien en onze natuur vervuilen.

Om na te gaan hoe we op Bonaire het gebruik van plastic tasjes kunnen verminderen hebben Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) en Boneiru Duradero vorig jaar de handen ineen geslagen. Afgelopen jaar heeft Cosette Larash haar Master onderzoek gedaan over het reduceren van plastic tasjes tijdens haar stage bij STCB. Haar verslag en haar presentatie staan online op de website van Boneiru Duradero.

Om een idee te krijgen van de lokale winkel gewoontes van de inwoners van Bonaire, heeft Boneiru Duradero nu ook een korte vragenlijst samen gesteld. De resultaten van deze vragenlijst zullen een bijdrage leveren om een strategie uit te werken welke zich richt op het verminderen van het gebruik van plastic tasjes op Bonaire.

Jij kan helpen, door maximaal 1 minuut de tijd te nemen om deze (7) meerkeuze vragen te beantwoorden en de vragenlijst op jouw Facebook pagina te delen.

Boneiru Duradero zal met een minimum van 100 respondenten 3 maal 2 hand ontworpen duurzame groente tasjes verloten.

Deel dit artikel