Advertentie

Cultureel evenement “Nos Zjilea “: Laten we samen Creoolse Muziek spelen”

Advertentie

Het draaiorgel is een muziekinstrument dat bestaat uit een houten kist, een cilinder met maximaal acht liedjes en een hendel om de cilinder rond te laten draaien om muziek te maken. Het draaiorgel wordt begeleid door een persoon die een instrument bespeelt dat lokaal “Wiri’ wordt genoemd, welke een percussie-instrument is. Het draaiorgel is een cultureel muzikaal erfgoed dat moet worden bewaard, beschermd en levend gehouden als onderdeel van de rijkdom van onze cultuur. 

Op zaterdag 27 mei is er een nieuwe editie van het culturele evenement “Nos Zjilea” bij Cultuurpark Mangazina di Rei met als thema: “Laten we samen Creoolse Muziek spelen”. Dhr. Frank Carolina zal zijn kennis en ervaring over het draaiorgel en de liedjes die je erop kunt spelen met ons delen. Ook zal hij laten zien hoe het draaiorgel bespeeld moet worden terwijl u zelf de kans krijgt om het uit te proberen. 

Ace Foundation zal verschillende muziekworkshops houden waar de kinderen verschillende instrumenten kunnen uitproberen. Voor dit jaar is het doel kinderen kennis te laten maken met de verschillende muzikale ritmes van over de hele wereld, maar vooral de lokale en die uit het Caribisch gebied. Ook maken ze kennis met de verschillende instrumenten en dans die bij elk ritme hoort. In de workshops bij Mangazina di Rei ligt de focus op creoolse muziek. 

Mis de culturele markt niet! Er zijn verse lokale producten, zoals natuurlijke sappen, kruidenthee, delicatessen en kunst. De keuken gaat om 10:00 open met een grote variatie aan soepen en de mogelijkheid om in de middag diverse lokale Creoolse gerechten te proeven, inclusief een heerlijke grill. Dit alles in een gezellige sfeer met liveoptredens van de lokale bands ‘Kulturando’ en ‘Nikky Mix’. 

Beleef ‘Nos Zjilea’, hét maandelijkse cultureel evenement van Bonaire, deze maand op zaterdag 27 mei van 10:00 tot 15:00 bij Cultureel Park Mangazina di Rei. Lokaler dan dit wordt het niet! Ga voor meer informatie naar de Facebook-fanpage van Mangazina Di Rei, www.facebook.com/mangazinadirei 

Deel dit artikel