Nieuws van Bonaire

Internationale dag van diabetes

 

Woensdag 14 november is het wereld diabetes dag. Ook dit jaar organiseert Zorggroep BES een avond lezing over diabetes mellitus. Vorig jaar was het onderwerp: ‘De geheimen van diabetes’.  Dit jaar is het onderwerp ‘Diabetes en familie’.

De lezing zal worden gegeven door dokter Rob de Lannoy, internist op Curaçao en door Javier Rodriguez, optometrist op Bonaire. Ook zal een jongeman, die op heel jonge leeftijd, de diagnose diabetes kreeg, over zijn ervaringen vertellen.

De lezing van dokter de Lannoy zal voornamelijk gaan over de ziekte diabetes mellitus, over de complicaties die vaak het gevolg zijn en over de noodzaak om ook familieleden te informeren. Hoe kunnen zij voorkomen dat zij ook diabetes krijgen? Hoe moet men gecontroleerd worden?

De lezing van de heer Rodriguez zal vooral gaan over de noodzaak om bij diabetespatiënten de ogen te controleren op het ontstaan van retinopathie. Een afwijking aan het netvlies die tot blindheid kan leiden.

Zorggroep BES nodigt hierbij speciaal alle diabetespatiënten en hun familieleden uit om te komen, maar uiteraard is iedereen welkom, want diabetes is helaas niet zeldzaam. Naar schatting 10-12% van de bevolking van Bonaire heeft deze ziekte. Velen lopen hiermee rond zonder het te weten!

Dus: komt allen woensdag 14 november naar de grote zaal in het Courtyard Marriott Hotel.

De deur gaat open om 18:30 uur.

Aanvang lezing: 19:00 uur. Einde avond: 21:00 uur.

De avond wordt onder andere gesponsord door Courtyard Marriott, Bonaire Tobacco & Liquor en De Statiegeld BV.

Deel dit artikel