Bonaire

Aquatics Club “Barracudas” zijn weer thuis

De dames masters zwemmers van de Bonaire Aquatics Club “Barracudas” zijn weer thuis, ze namen met veel eer deel aan de 17de Wereldkampioenschappen masters zwemmen  in Boedapest, Hongarije en maakten hiermee Bonaire erg trots!

Dit sportevenement was het grootste dat georganiseerd werd door de wereld zwembond FINA, bijna 10 duizend atleten namen deel, en wat geweldig dat Bonaire hier een onderdeel van mocht zijn!

Rocargo

Het team van Bonaire boekte mooie prestaties; het estafette team was in staat om hun kracht te meten met de 26 grootste masters zwemteams  in de wereld. De dames van de Barracuda’s wisten zich te plaatsen voor de finale serie en hebben zich vol trots staande gehouden tussen de zware concurrentie. Ze hebben een geweldige 10de plaats op 4x 50 vrije slag en een 13de plaats op 4x 50 wisselslag veroverd!


Tevens zijn ze met dit resultaat het beste Nederlandse team geworden. 
Individueel behaalden Evy Witlox, Anita Smits, Simone Sweers en Nathalie Petersen ook geweldige resultaten, naast veel nieuwe persoonlijke en nationale records, veroverde ze ook mooie plaatsen wereld master ranglijsten bij de eerste tien en de eerste twintig  van de wereld!

De sfeer van het wereldkampioenschap was echt geweldig en de masters zwemmers van de Bonaire Aquatics Club “Barracudas” zijn erg dankbaar dat ze voor Bonaire uit mochten komen op dit geweldige evenement.

Grote dank gaat uit naar alle supporters en bewoners van Bonaire voor alle steun en naar onze geweldige sponsors die deelname mogelijk hebben gemaakt!

BonDiGro, ENNIA, WEB Bonaire, TCB, Nature’s Discount en Alpha & Omega, hartelijk dank voor de royale ondersteuning!

Sociale betrokkenheid is voor de masters zwemmers zeer belangrijk. Ze zijn daarom betrokken bij programma’s om jongeren te motiveren in sport en gezondheid. Door hun deelname aan internationale kampioenschappen en in het bijzonder aan grote evenementen  zoals de Pan-American Games, EK en WK zwemmen voor Masters, willen ze de jongeren en volwassenen op Bonaire het volgende laten zien: “Er is altijd een manier om je dromen en doelen in het leven waar te maken, waarbij het niet uit maakt hoe oud je bent”. Het beoefenen van een sport bevordert het respecteren van andere mensen. Bovendien is het een fantastische manier om jezelf gedisciplineerd en mentaal & fysiek gezond te houden.

Wilt u zich ook graag aansluiten bij het team, bezoek dan de website voor meer informatie: http://bonairebarracudas.org/

Volg het team op Facebook: Https://www.facebook.com/BonaireBarracudas

Of heeft u interesse om de Bonaire Aquatics Club “Barracudas” te ondersteunen. Duizenden mensen en bedrijven zullen deze grote evenement bezoeken of het door middel van media volgen en er zal op deze manier veel naambekendheid gemaakt worden, haal hier uw voordeel uit en neem contact op via e-mail: sponsoringbarracudas@gmail.com voor de verschillende sponsor mogelijkheden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo