Onderwijs

Masterclass over ‘de essentie van leiderschap’

Gisteren vond er een Masterclass op Bonaire plaats, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Masterclass met een lezing van multi-goeroe Remco Claassen over ‘de essentie van leiderschap’ was uitverkocht met maar liefst 180 genodigden, afkomstig uit de (semi)publieke en private sector. Na afloop van de lezing van Remco Claassen konden de genodigden met elkaar netwerken onder het genot van een drankje en muziek van Mimoun & Terence.

Claassen is een van de meest gevraagde trainers en sprekers van Nederland op het gebied van leiderschapsvaardigheden. Claassen sprak over het positioneren van persoonlijke drijfveren, het verwezenlijken van ambities en het praktiseren van effectief leiderschap. ‘Ik ben blij dat Bonaire het belang van leiderschap inziet om het eiland Bonaire te versterken’, aldus Claassen. Om deze reden heeft het ministerie van BZK de Masterclass gratis toegankelijk gemaakt om het brede publiek van Bonaire te bereiken.

De Masterclass is onderdeel van het Talent Ontwikkel Programma Bonaire (TOP Bonaire), een trainingstraject voor ambtenaren van het openbaar lichaam Bonaire (OLB), de overheidsstichtingen- en bedrijven en de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). TOP Bonaire is een initiatief van het OLB en het ministerie van BZK. Afgelopen november is de eerste jaargang van TOP Bonaire met 12 deelnemers van start gegaan. Na een succesvolle halfjaar evaluatie begint in september aanstaande het tweede jaargang van TOP Bonaire. De aanmelding hiervoor zijn reeds geopend.

Deel dit artikel