Politiek & Bestuur

PDB wint pseudo-verkiezingen Liseo

Abraham staat bekend als een stevige debater.
abraham op campagnepad

Abraham staat bekend als een stevige debater.

Door Harald Linkels

Kralendijk- De Partido Democratico Boneriano (PDB) heeft de pseudo-verkiezingen, welke afgelopen week werden gehouden op Liseo Boneriano, overtuigend gewonnen.

De verkiezingen werden gehouden na een debat, waarin de verschillende partijen hun standpunten naar voren konden brengen.

De partij van politiek leider Clark Abraham behaalde na het debat in totaal 56 stemmen (ruim 54%) van de leerlingen; bijna 2 keer zoveel als de 24 stemmen (ruim 23%) die de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) van partijleider Elvis Tjin Asjoe behaalde.

De rest van de partijen wist de leerlingen blijkbaar niet echt te bekoren. De Forsa Social Progresivo (FSP) van partijleider Robby Beukenboom behaalde in totaal behaalde 10 stemmen, de Era Nobo onder leiding van Kevin Thodé 7 stemmen, de lijst Santana 2 stemmen, de UPB 2 stemmen en de Lijst Suzy Thode en Un Pueblo ieder 1 stem.

In hoeverre het stemgedrag van de studenten op Liseo representatief is voor het sentiment onder de stemgerechtigde bevolking op het eiland valt nog te bezien, maar het door PDB behaalde resultaat mag wel opvallend en ook overtuigend worden genoemd.

In aanloop naar de verkiezingen worden de partijen steeds actiever bij het dingen naar de gunsten van de kiezers. Hierbij zijn vooral de MPB, de PDB, de FSP en Era Nobo goed zichtbaar en behoorlijk actief. Van de overige partijen is nog niet veel te zien of te horen.

Deel dit artikel