Geen categorie

Op vakantie naar Bonaire? Zo blijf je altijd online 

Net als in Nederland is je smartphone onmisbaar als je op Bonaire bent. Je wilt natuurlijk al je vakantiekiekjes delen met je vrienden en het thuisfront op de hoogte houden van al je belevenissen. Maar ook in geval van nood is het handig en soms zelfs noodzakelijk om bereikbaar te zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met bellen en internetten op Bonaire? We vertellen het je in dit artikel. 

1. Hoe bel je van en naar Bonaire en wat kost het?

Als je vanaf het eiland naar het thuisfront in Nederland wilt bellen moet je de landcode 0031 of +31 voor het telefoonnummer draaien. Maar het kan natuurlijk ook dat je familie en vrienden thuis jou willen bellen om te checken hoe het gaat. Als je vanuit Nederland naar het eiland belt, moet je voor het telefoonnummer de landcode 00599 of +599 draaien. 

Bellen buiten eu is meestal vrij prijzig. Een telefoontje vanuit en naar Bonaire kost tussen de $ 1,- en $ 2,- per minuut. Als je (hoge) belkosten wilt voorkomen, dan kun je beter via Whatsapp of Skype bellen. Dat kan bij een van de vele openbare wifi-hotspots.

2. Is er 4G op Bonaire?

Er is een goed 4G-netwerk op het eiland. Er zijn verschillende internetcafés waar je goed en snel internet hebt. Maar ook op andere openbare plekken en in veel resorts, hotels, restaurants en bars kun je gebruikmaken van een 4G-verbinding. Houd er wel rekening mee dat dit je data en geld kan kosten. 

3. Wat kost internet op Bonaire

Internetten via een mobiel netwerk is erg duur op het Benedenwindse eiland en kan je tot wel € 2,50 per MB kosten. Dat komt doordat je geen gebruik kunt maken van gratis dataroaming. Daarbij vallen internetten en bellen niet binnen je Nederlandse bundel. Het hangt van je provider af wat de kosten zijn. Check dat dus van tevoren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

4. Zijn er op Bonaire simkaarten verkrijgbaar?

Er zijn twee lokale providers op het eiland: Digicel en Flow/Chippie (voorheen UTS). Zij bieden prepaid simkaarten aan voor $ 14,- en $ 16,-. Hiervoor krijg je een bepaalde hoeveelheid data die je kunt gebruiken. De lokale kaarten zijn verkrijgbaar bij verschillende telefoonwinkels in Kralendijk. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo