Nieuws van Bonaire

Veel evenementen dit jaar op Bonaire 

KRALENDIJK – Tourism Corporation Bonaire (TCB) organiseert dit jaar verschillende evenementen van april tot en met december, zo blijkt uit de evenementenkalender 2022 van de toeristenorganisatie.

Het populaire Taste of Bonaire evenement vindt plaats op 11 juni, met het thema cultuur, 2 juli met het thema talenten, 6 augustus met het thema recycling en 24 september met het thema week van het toerisme. Het eindejaarsevenement ‘Bonaire Christmas Shopping Night’ vindt plaats op 17 december.

Nieuwe evenementen

Ook heeft TCB dit jaar drie nieuwe evenementen geïntroduceerd, ‘Bario Festival’ dat in de verschillende wijken van Bonaire zal plaatsvinden is er een van. Het idee achter dit evenement is om de toerist meer in de wijken te brengen, waar de inwoners de mogelijkheid geboden wordt om hun talenten en creativiteit te laten zien en voor meer inkomsten te zorgen voor onze bewoners en onze wijken.

Buurtplatforms

De buurtplatforms van elke wijk zullen deze evenementen organiseren, in samenwerking met het toeristenbureau. Antriol is 2 april aan de beurt, Nikiboko op 28 mei, Tera Kòrá op 30 juli en Nort’i Saliña op 10 december. Het tweede nieuwe evenement vindt plaats bij de Flamingo International Airport, waar aankomende passagiers worden verwelkomd met muziek van ‘Ka’i orgel’.

Bonaire Rumweek

Bonaire Rumweek is ook een nieuw concept en staat gepland voor 14 tot 17 juni 2022 met een reeks evenementen die bezoekers en de lokale bevolking de kans geven om enkele van de beste rumsoorten van de Caribische regio te proeven en te genieten van de culinaire cultuur van Bonaire. Het evenement begint op 14 juni 2022 met een openingsfeest met Rum Papiamento bij Rum Runners, gevolgd op 15 juni 2022 met een ‘rum-on-the-beach’ rumproeverij bij Plaza Beach Resort en een cocktailwedstrijd bij Tiki & Co.

TCB deelt verder mee dat dit jaar de TCB & Friends Culture Group zal deelnemen aan de Simadan van Rincon op 30 april 2022 en in Kralendijk op 1 mei 2022. 

Aankomende passagiers worden verwelkomd met muziek van ‘Ka’i orgel’
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo