Nieuws van Bonaire

LVV stimuleert landbouwers om Buffelgras te planten

Kralendijk – Bij LVV wordt buffelgras aangeplant, geoogst en samengebonden tot balen bestemd voor vee. Dit soort gras is gemakkelijk om te planten en blijft goed tijdens periodes van droogte.

LVV wil het planten van buffelgras bij de landbouwers aanmoedigen om zodoende te voorkomen dat er grote hoeveelheden gras ingevoerd moeten worden.

Naast buffelgras heeft LVV is er ook het zogenaamde ‘6-weken-maïs.’ Deze maïssoort wordt hoger dan het lokaal bekende sorghum oftewel ‘kleine maïs’. Naast de mais zelf kan ook de rest van de plant gebruikt worden als veevoer voor dieren.

Gedeputeerde Kroon roept landbouwers op om buffelgraszaad te zaaien op hun terrein. De regen zal de rest van het werk doen om tot een buffelgrasoogst te komen. De boeren kunnen zo geld besparen omdat zij dan geen balen met stro voor hun dieren hoeven te kopen in tijden van droogte.


Lees ook:

1200
Deel dit artikel