Politie & Justitie

INTERPOL op bezoek bij Korps Politie Caribisch Nederland

Vertegenwoordigers van beide organisaties voor het politiebureau in Kralendijk. Foto: KPCN

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft recent bezoek ontvangen van INTERPOL. Tijdens deze twee dagen durende bijeenkomst was Hoofd Informatie en Expertise, Melvin Sint Jago, aanwezig met vertegenwoordigers van de Nederlandse Politie en INTERPOL. 

Er werd door de organisaties gesproken over het traceren en in beslag nemen van illegale financiële stromen, en de samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie en de Gezaghebber van Bonaire werd geïntensiveerd. Het gebruik van INTERPOL-databases en -tools, zoals het Notices-systeem, werd benadrukt voor betere grenscontroles en de identificatie van verdachten.

De bijeenkomst resulteerde in een hernieuwde toewijding aan gezamenlijke acties en initiatieven. Er werd afgesproken om kennis en ‘best practices’ uit te wisselen, operationele capaciteiten te verbeteren en gezamenlijke trainingsprogramma’s te intensiveren. Geavanceerde data-analyse en informatie-uitwisseling zullen helpen bij het anticiperen op criminele activiteiten, waardoor de veiligheid in de regio wordt versterkt.

Samenwerking

Het KPCN zegt zich in te blijven zetten voor een nauwe samenwerking met INTERPOL en andere internationale partners om Caribisch Nederland veiliger en stabieler te maken.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo