Evenementen

Open Dialoog van bieb Bonaire over opvoeden van pleegkinderen

Er was een levendige interactie tussen de sprekers en het publiek. Foto: Openbare Bibliotheek

KRALENDIJK- Recent organiseerde de Openbare Bibliotheek Bonaire het evenement ‘Yu sin doló: Een Open Dialoog’ bij het Corallium hotelHet evenement bracht de gemeenschap van Bonaire samen voor een diepgaand gesprek over de betekenis van het zijn of opvoeden van een ‘Yu sin doló’ (kweekje, vaak een niet-officieel pleegkind).

Het evenement werd georganiseerd door de Openbare Bibliotheek en werd mede mogelijk gemaakt door het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW).

Tijdens het evenement deelden deelnemers hun ervaringen en beluisterden fragmenten uit Nicole Terborgs podcast ‘Kweekje’. Ervaringsdeskundigen Mimi Frans en Shaedra Baromeo spraken en beantwoordden vragen, wat leidde tot waardevolle uitwisselingen van verhalen en adviezen.

Kinderpsychiater Eugenie Curiel was aanwezig om dieper in te gaan op de psychologische aspecten. Ze benadrukte dat kinderen moeten begrijpen waarom ouders soms anderen de opvoeding toevertrouwen, en dat afwijzing en verdriet daarbij belangrijke thema’s zijn.

Afrikaanse Diaspora

Het evenement markeert een eerste stap in het vergroten van de kennis over Afrikaanse diaspora en gemeenschappelijke geschiedenis. De bibliotheek roept andere cultuur maatschappelijke organisaties op om samen te werken voor de gemeenschap van Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo