Politie & Justitie

Politie Bonaire bezorgt over grote hoeveelheid autodiefstallen

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft dit jaar tot nu toe 40 meldingen ontvangen van diefstal uit en vanaf voertuigen. Dit aantal incidenten benadrukt volgens KPCN de noodzaak voor de gemeenschap van Bonaire, inclusief bezoekers, onmiddellijk extra maatregelen te nemen ter beveiliging van hun voertuigen. 

KPCN raadt aan niet alleen waakzaam te zijn, maar ook om relatief eenvoudige, maar effectieve maatregelen te nemen om het risico op diefstal kleiner te maken. Zo wijst KPCN op het belang van het afsluiten van het voertuig, het verwijderen van waardevolle spullen uit de auto, het parkeren op veilige plekken en zo mogelijk het installeren van een autoalarm. 

Preventie belangrijk

“Door deze preventieve maatregelen te delen, streven we ernaar het aantal diefstallen te verminderen en de algehele veiligheid van onze gemeenschap te vergroten. De politie blijft actief onderzoek doen naar deze incidenten en roept de gemeenschap op om verdachte activiteiten direct te melden”, zegt KPCN in een verklaring aan de pers. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo