Onderwijs

Klusbus MBO Bonaire gaat de wijken in

MBO Unit directeur Liset Wolf is maar wat blij met de mooi klusbus. Foto: MBO Bonaire

KRALENDIJK – Afgelopen vrijdag, tijdens een feestelijke ceremonie, hebben de studenten van de bouwopleiding van MBO Bonaire een klusbus ontvangen. Komend schooljaar zullen deze studenten de wijken ingaan met de bus om zo de huizen van minderbedeelden te herstellen.

“MBO Bonaire vindt het belangrijk studenten praktijkgericht op te leiden, daarom zetten wij in op projecten waarbij studenten aan de slag gaan met échte opdrachten en klanten. Deze klusbus maakt het mogelijk dat studenten de bario’s in gaan en hoognodige onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren bij mensen die dit goed kunnen gebruiken”, legt unitdirecteur Liset Wolf uit. Volgens de Wolff gaat het om een win-win situatie. 

Studenten krijgen via de werkzaamheden praktijkervaring en de betreffende bewoners krijgen kosteloos een verbetering van hun woonomstandigheden. De school zorgt hierbij voor de materialen en de begeleiding van de studenten.

Sponsoren

Tijdens de ceremonie werden, in aanwezigheid van gezaghebber Nolly Oleana, gedeputeerde Nina den Heyer en Hoofd RCN OCW Maritsa Silberie, alle sponsoren in het zonnetje gezet.

Deel dit artikel